Under storsamlingen til Evangeliske sanger i Sør (Esis) i Giskehallen 8-9. september, var ca 1200 personer samlet. En lokal komite med Even Valderhaug som formann hadde lagt alt fint til rette for en ettermiddag og kveld med mye fin sang og musikk.

 

kvartetten.png

 

Samlingen ble en suksess og altså en nesten fullsatt Giskehall. Esis startet opp med disse samlingene for 11 år siden, men det var første gangen de hadde lagt sitt arrangement til Nordvestlandet.

Grunnstammen av sangkrefter til Esis har vært Sødalstrioen, Flekkerøy Sangkamerater og Odd Bergum. I tillegg har Arne og Egil brukt å være med , men hadde meldt forfall i år pga sykdom. Av lokale krefter var disse med; Jentegruppa fra Valderøya, et felleskor, Hymnos, Marit og Irene, Harry Andersen og Valderøykvartetten. Redaktør Per Nygård ledet samlingen på sin lune og fine måte.

Den gode evangeliske sangen og vitnesbyrdene gjorde et sterkt inntrykk på forsamlingen og vårt håp er at noe av det kan bære frukt av evighetsbetydning. Gledelig var det at mange personer som en ellers ikke ser i våre forsamlinger hadde tatt turen til hallen. Også mange tilreisende fra andre deler av landet hadde lagt turen til øya vår denne helga.

På søndag deltok de fleste sangkreftene rundt om på forskjellige steder. Vi i Valderøykvartetten var så heldige å få være med på gudsteneste i Sykkylven Kirke sammen med Per Nygård. Alt i alt var dette en herlig festhelg der den evangeliske sangen på en spesiell måte fikk nå ut til folket og vi føler vi har fått være med på noe stort.