Fredag kveld satte vi oss på flyet til Stavanger vel vitende om at vi hadde en aktiv og travel pinsehelg foran oss. Men vi stilte med et brennende ønske om å løfte Jesus høyt, og bli av med noe Den hellige Ånd kunne bruke. Og gjennom helgen fikk vi erfare at Gud står ved sine løfter, og vi ble rikt velsignet tilbake.

kongeparkenpublikum.jpg

Amfiet i Kongeparken. Flere bilder finnes under. (Foto:André Hildre)

 

Kongeparken

Var første stopp. Her var det Evangeliske Sanger i Sør (ESIS) som hadde sitt store sang og musikkmøte for 5. gang i Kongeparken. I tillegge ble det markert 100 års jubileum for bladet Evangelisten. Her fikk vi være sammen med en rekke sang og musikkvenner fra Rogaland og Sørlandet. Mange nye bekjentskaper og flere som var ”gamle” kjente. Vi fikk delta med 4 sanger, og vi opplevde at sangene ”bar” i amfiet og at vi fikk gjort det vi kom for. Rundt 2000 mennesker møtte frem i det store amfiet i Kongeparken. Film og lydteam gjorde opptak av hele kvelden, og som vi komme på 2 DVD-er i løpet av sommeren/tidlig høst.


Verdalen.
Første pinsedag formiddag deltok vi på møte på Ebeneser, Verdalen i Rogaland. Der møtte vi også en ”gammel” kjenning, Trygve Vassvik som talte Guds ord. Vi deltok med mye sang, og vi kjente at sangen og vitnesbyrdene ble tatt imot av forsamlingen i den fullsatte salen. Der var godt å være.
Etter møtet inviterte Trygve Vassvik oss på middag på en kafé´ på Nærbø, og etter et fantasisk godt måltid, satte vi oss i bussen med kurs for Kristiansand.

Filadelfia i Kristiansand.
På 1. pinsedag kl. 19.00 var det duket for konsert med Valderøykvartetten i det store fine møtelokalet. Filadelfia er forsamlingen til Helge Johannessen, vår dyktige produsent og medspiller på de 3 siste CD-ene, og han ønsket velkommen og presenterte oss. Vennskapet med Svanhild og Helge har betydd mye for oss. Derfor var det litt spesielt å komme "hjem til dem" på denne måten.

Folk var tidlig ute, og når vi gikk på sena var lokalet fullsatt. Det ble et sterk opplevelse for oss gjennom sangen og vitnesbyrdene at budskapet nådde inn til den enkelte i forsamlingen. Vi kjente gjennom hele konserten, at budskapet ”bar inn ” og ble til trøst og oppmuntring. Takk til Gud som kan bruke oss på en slik måte.
Under konserten ble det også markert at misjonær fra forsamlingen, Liv Haug har virket i hele 40 år i Peru. Det står stor respekt av en slik utholdenhet og trofasthet i tjenesten for Herren.

Betania i Grimstad
2.pinsedag formiddag var siste stopp på denne turen. Folk strømmet til det fine lokalet, og dører måtte åpnes og stoler bæres for å få plass til folket. Per Nygård var møteleder, og Kurt Urhaug talte på møtet. Vi fikk delta med 2 avdelinger, og erfarte at også her berørte budskapet hjertene. I tillegg deltok Frikstad Musikkor og Bente Risdal. Bente traff i også i kongeparken, og hun har en vakker stemme og synger med innlevelse.

Helge Johannessen
Er ikke bare en dyktig produsent og venn, men også en fantastisk utøver på Steel-gitar. Han spilte sammen med oss på samtlige steder vi deltok. Tusen takk Helge for at du stilte opp sammen med oss og gav musikken en enda større dimensjon.

 

Jostein Teistedal
vår tidligere lydmann, nå bosatt på Birkeland, stilte som sjåfør for oss under Pinseturen. En 16 seter buss fra Birkeland Buss var innleid, og han møtte oss allerede fredag kveld på Sola, og kjørte oss fra sted til sted gjennom hele Pinsehelgen. Og ikke nok med det, Brita og Jostein inviterte hele gjengen hjem til Birkeland til middag 2. pinsedag. Og etter en nydelig middag med kaffe og dessert, kjørte Jostein en godt mett og men også litt sliten gjeng til Kjevik flyplass, og vi var hjemme kl. 22.30 på kvelden.

 

Takk til alle vi fikk møte under denne helgen, og ikke minst, takk til Gud som vil bruke oss i sangen og musikkens tjeneste. Han som ved Den Hellige Ånd velsigner og levendegjør budskapet slik at det blir til trøst, oppmuntring og frelse.

 

kongeparkenkvartetten.jpg
På scenene i Kongeparken 

Helge.jpg

Helge var også med i Esis-husbandet. Det er noen utrolige toner han tryller ut av det instrumentet. 

 

ebeneser.jpg  trygvevassvik.jpg ebeneser2.jpg

Fra Ebeneser, Verdalen. Vi ble virkelig tatt vel imot på Ebeneser. Godt også å være sammen
  med Trygve Vassvik, en god, gammel kjenning, særlig fra bibelkurssammenhenger. Møtet
  fra Verdalen blir kanskje senere å se på Frikanalen og/eller Kanal 10.

 

  filaankomst.jpg

Her ankommer vi Filadelfia i Krisitiansand, og Jostein er veldig lettet over at han fikk
   vist at Sørlandet også har en sød side.

 

 jostein.jpg